Овен – годишен

2021

2021 година започва за вас с отлични възможности за нова работа и професионална реализация. Към това ще ви подтикват и проведените срещи, разговори и делови контакти. Не пропускайте нито една появила ви се възможност, за да постигате целите си.

 Вие не сте от хората, които остават незабележими. През годината ще бъдете поставени в различни ситуации и от умението ви да комуникирате ще зависи в голяма степен хода на делата ви. Бъдете искрени и по никакъв начин не се опитвайте да премълчавате истината, използвайте чара си и силната си воля, за да избегнете затрудненията.

 Промяната на известни обстоятелства в живота ви ще помогне да избегнете неудачи, каквито са възможни, ако се покажете безгрижни и не подсигурите надлежното изпълнение на намеренията ви.

 Добрата ви организация е гарант за успех във всичко, което предприемате и най-вече в сфери, изискващи практична мисъл и действия. Отдадеността и готовността ви да работите в условия на стрес и високо напрежение говори за силен характер, но и задължава да се погрижите своевременно за възстановяване на силите ви.

 Във възможностите ви е да решавате всеки изникнал проблем и дори да не си давате сметка, живеете живота си пълноценно.

 2021 година е година на промени за вас. За едни те са свързани с работното място, за други със средата или начина им на живот, но е сигурно, че няма да ви е скучно. Новите технологии и други придобивки ще ви направят по-приспособими към тях, особено през периода май-октомври. Това ще оказва влияние на много страни от живота ви, включително и върху семейната среда. Не е изключено да преживеете вътрешна борба или вълнения от друг характер.

 В личния си и интимен живот ще се радвате на стабилна връзка, която ще насища дните ви с хубави емоции и изживявания. Като волеви и силни хора, умеещи да се мобилизират, когато е нужно, ще печелите битки на различни поприща. До средата на февруари семейните ви дела ще се развиват добре, също и решаване на въпроси, свързани с недвижимост. Спокойната атмосфера на дома ще се отразява на настроението и самочувствието ви, на отношенията в семейството и на вън. Призовани сте да разкриете истината за чувствата си и да ги следвате, каквито и да са те. Това е пътя за вас, всяко завоалиране ви лишава от пълноценна изява.

 В края на февруари бъдете предпазливи и не рискувайте в нищо.

 В началото на пролетта ще ви владеят по-романтични желания и емоции, необвързаните ще открият своята любов. Успехите ви през май ще бъдат в нетрадиционни сфери и ще ви помогнат да опознаете по-добре себе си и вътрешната си същност. Следвайте интуицията си, като верен помощник и приятел. Късната есен ще постигнете изключителен напредък в професионалната кариера. През годината няма да ви липсва късмет и ще бъдете в относително добро здраве.

 В работен план първата половина на годината ще ви донесе отлични възможности за изява на професионалните ви умения. Ще оставате доволни от себе си и ще се гордеете с постигнатото, но не се главозамайвайте. Пазете доброто си име, останете естествени и достъпни, за да има с кого да споделяте успехите си.

 През втората половина на годината търсете партньорството на подходящите хора, за да са успешни начинанията ви, но най-важното е да сте почтени в намеренията си и да не се поддавате на изкушения за бързи пари.

 През 2021 година професионалните ви отговорности ще нараснат, а някои от вас ги очаква и повишение. В качеството си на ръководители създайте на колегите си приятелска атмосфера, в която да работят и се чувстват защитени. Добра и ползотворна за вас ще бъде работата в екип, общите начинания и отговорности ще ви помогнат да преоткриете свои черти и качества, които да развивате занапред. Ще се отличавате с оригинално мислене и находчиви идеи, които ще се посрещат с интерес от обкръжението ви. Ще се засили стремежът ви за изява, на моменти дори повече от печеленето на пари.

 Рутината и стереотипното мислене откровено ще ви отегчават и за да ги избегнете, може да смените не веднъж работното си място през годината. За вас са подходящи нетрадиционните дейности и такива, в които бихте се чувствали независими, каквото може да ви предложи собствения бизнес. Добре ще се справяте с професии от сферата на медицината, политиката, работа с техника, преподаване, счетоводство и в още други, изискващи качества, като практичност, пунктуалност, отговорност, внимание, рационалност, старание и предпазливост.

 По отношение на парите ви първите четири месеца на годината ще имате съдбовна подкрепа за сделки, паричния поток ще бъде динамичен и съдейства за попълване на банковата ви сметка. Ако не се окажат в очаквания размер, пак ще бъдете материално добре, за това не бива да унивате. Бъдете разумни със заемите и не се увличайте, възползвайки се от създалата ви се добра възможност, защото ще трябва да ги връщате. Работещите с пари, като финансисти, банкери, счетоводители, брокери и посредници ще имат успехи през този период.

 През пролетта и лятото са възможни проблеми с парите. Не правете нищо задкулисно, не водете важни преговори, не правете парични преводи и не носете големи суми пари в себе си, за да не ви измамят. Възможни са проверки от държавни институции, поддържайте документацията си в ред. При работа с чужденци, особено в търговските взаимоотношения, прецизирайте всяка своя стъпка, за да се предпазите от нежелани развития.

 През последното тримесечие делата ви постепенно ще се нормализират. Станете предпазливи, не прибързвайте и не рискувайте в нищо.

 Здравето ви през 2021 година ще бъде относително добро и няма да имате сериозни проблеми.

 През зимните месеци и втората половина на годината наред с традиционните методи на лечение ще използвате и алтернативни, за които сетивата ви са отворени. Пролетта ще ви зарежда с прилив на сили, но стресът се отразява неблагоприятно върху здравето ви. Важно е да не се претоварвате и да си осигурите повече спокойствие, за да се чувствате жизнеспособни и в добро самочувствие. През август и първата половина септември ще бъдете в отлична форма и дух.

 Оставащите до края на годината месеци ще продължите с обичайното темпо на работа и живот, а здравето няма да ви създава големи грижи. Обърнете внимание на кожата, отделителната система и бъбреците, от където могат да се появят неразположения. Правете здравословен и балансиран режим на хранене и живот, приемайте достатъчно вода дневно, движете се и не пренебрегвайте нуждата си от почивка и развлечения.

 За предпочитане е да не се придържате към приетите норми за отпуск през годината, за да не натоварите психиката си с подреждане на планове и стрес, поради невъзможността да ги следвате. Важно е да си почивате, но пътуванията ви няма как да са импровизирани. Подготовката за тях ще бъде точно такава, каквато си я представяте, разчетена до последния детайл. В известен смисъл това може да създаде напрежение на околните, за това не стигайте до крайности и правете всичко с удоволствие.

 Семейните може да изпитат напрежение в брака си през 2021 година, което ще се появи още в началото на годината, а през март, август и октомври отношенията да се усложнят. Ще бъде по силите ви да се справите с проблема, стига да го хванете навреме. За предпочитане е да избягвате конфликти и задълбочаването им. Последното тримесечие може да се окаже най-трудно за брака ви, ще се чувствате раздразнителни, с което ще дистанцирате партньора си, особено края на ноември до средата на декември. Несигурността, която ще изпитвате на моменти ще провокира у вас действия, с които ще изненадате дори близките си, но за съжаление, в неблагоприятна светлина. Романтичното настроение, което ще ви владее през лятото ще спомогне да укрепи връзката помежду ви, за това не изпускайте момента. Но над всичко ще преобладават чувствата и нуждата ви да сте свободни.

Не обвързаните ще търсят вниманието на противоположния пол и ще се стараят да впечатляват, с каквото могат, и често без особени резултати през януари, февруари, април, май, през лятото и есента. Не се затваряйте в себе си и се възползвайте от всяка възможност да създавате контакти и да общувате. Няма да ви липсва сексуална енергия и ще изживеете споделени мигове, стига да се цените взаимно с партньора си.

 В любовния си живот всички вие ще искате и търсите промяна, особено през първото тримесечие на годината. Но ако сетивата ви долавят неща, които не възприемате, убедеността ви за нуждата от промяна ще се задълбочи и в крайна сметка ще я осъществите, дори и това да означава раздяла.

 През годината много от вас ще продължат своето образование, без особени затруднения. Сигурно е, че ще извлечете максимална полза от информираността и уменията си, така, че да постигате целите си.

 Благоразумието ви води напред и нагоре, но поддавайки се на съмнения и страх може да се провалите.