Водолей – годишен

2021

Бъдете подготвени за сложни развития и обрати, които ще се почувстват още в началото на 2021 година. Януари ще ви потопи във водовъртеж, изразяващ се в дестабилизация, съмнения и трудна ориентация в събитийността. Здравословното ви състояние ще бъде не по-добро. Хронични страдания, но най-често ще ви измъчват нервите, стресът, депресията, паниката и безпокойството. Възможни са проблеми на работното място, в семейството и в личните си взаимоотношения. От полза ще ви бъдат съветите на близки хора, стремете се към безпристрастност и обективност. Ще ви бъде по-лесно да се справяте с трудностите, ако не се само затваряте в себе си. Само така ще преодолявате психическите си състояния, които често се менят от крайност в крайност. Периодът през втората половина на годината ще бъде по-спокоен за вас, но и тогава не приспивайте бдителността си. През август, след октомври и през ноември – декември ще се чувствате по-спокойни и в добра форма.

  Важно е да бъдете себе си и дадете простор на нестандартните си идеи, отнасяйки се трезво към настоящето и бъдещето. За всичко се намира изход, не унивайте. Използвайте опита си и не оставяйте момента да ви се изплъзне. Можете и ще се справите, дори блестящо.

  С находчиви решения и несломим дух, добре обмислящи действията си, ще бъдете непреклонни и несломими, каквито винаги сте били всъщност. Решимостта ви да воювате до край ще ви отрежда печеливши позиции. В бизнеса ще се показвате като неотстъпчиви и без склонност да се разделяте с вече придобитото, в интимните си отношения със силно изразено чувство за собственост и често ревниви към партньора ви, както и контролиращи живота на близките си. В същото време носите в себе си любовта и красотата, които ви вдъхновяват, подтикват към творчество, правят ви по-нежни, любящи и чувствени.

  От значение за делата ви е да можете да разпределяте правилно времето си през годината, предвид желанието ви да бъдете на много места едновременно. Това ще ви помогне да върнете душевността си и да сте пълноценни в професията и в интимните връзки.

  През периода февруари – април имате реален шанс да се стабилизирате финансово. Чрез удачни договори и контакти, и в сътрудничество с влиятелни партньори ще увеличите богатството си. Добре ще изпълнявате ролята на посредник, ще съветвате и ще намирате преки пътища за реализация на сделки и бизнес. Ще намирате лесни решения по фамилни въпроси, най-вече свързани с наследство и имоти.

  Между края на април и средата на юни е възможно да оставате заблудени по важни теми, което ще пречи на работата ви. Често ще се сблъсквате с инакомислието на обкръжението си и това може да провокира у вас импулси, тласкащи ви в грешна посока. Не се препоръчва да рискувате необмислено, в това число и когато сте на път. Нелогичното ви поведение може да стане обект на коментари и нападки. По-често ще ви се налага да се съобразявате с условности и ако го правите, няма да съжалявате. Внимавайте в играта на чувствата си, мислите че сте силни, но е възможно да загубите в тази битка, за което ще съжалявате горчиво. В случай на избор изхождайте от позицията на другия и ще печелите. През този период не е подходящо да следвате чужди съвети, вслушвайте се в собствената си съвест и отговорностите ви ще намалеят.

  Използвайте максимално потенциала на интелекта си. Ако се опитате да погледнете на себе си и проблемите от страни, ще ви бъде по-лесно да се коригирате и да излезете от затруднение. Ще станете по-прозорливи и по отношение на чувствата и емоциите, което ще ви носи предимства.

  Находчивостта и комбинативните ви подходи ще ви помогнат да се възползвате от чуждите неуспехи, но имайте предвид, че може да срещнете достоен противник и задачата ви да се усложни. С изключение на коментираният период по-горе, пътуванията ви като цяло ще са полезни и освобождаващи ви от стреса.

  Силен период за намиране на по-добра или допълнителна работа е между средата на юни и края на септември. Подобрените ви финанси ще разнообразят живота ви, правейки го по-наситен откъм положителни емоции и преживявания. Тогава и шансовете ви да срещнете истинската любов са най-големи.

  През ноември е по-добре да отложите важните си дела, пасивността ще ви спаси от проблеми и неудачи. И отново ще се възползвате от нечие колебание или бездействие, успявайки там, където другите зациклят. Бъдеще щедри и убедени, че правите добро, защото е така и много скоро ще се убедите сами в това. Информираността ще ви позволи да направите неща, за които не сте и подозирали, че ги можете, разбира се, в положителен смисъл.

  Декември е месец за равносметка. Пътувания и срещи ще ви обогатят с полезна информация и повишат енергийния ви заряд. Възможни са раздели и нова любов. Освободете се от ненужното и дайте път на новото. Погледнете сериозно на него, защото, ако не му осигурите добра среда, ще последват нежелани събития, които могат да вгорчат живота ви.

  Към края на годината е възможна смяна на работа, а също и да се ориентирате към пътуване, което за някои ще е свързано и със смяна на дома. Много е важна нагласата ви към промените, ако е положителна – всичко ще е наред. Обратното би значело застой  и ниско самочувствие. Ако съумеете в новата ситуация да вместите и своите отношения, значи сте на верния път. Старайте се да спазвате поетите обещания и не отхвърляйте задълженията си към другите. Семейните ви проблеми ще претърпят негативно развитие. Честността е най-добрата политика не само в този случай, но и въобще! Ако пренебрегнете някого, ще изпитате същото на свой гръб.

  Във връзката си с представители на знаците Овен, Лъв и Стрелец ще се забавлявате, като сменяте ролите си, наслаждавайки се на мълчанието и всичко, което споделяте заедно. Ще чувствате сигурността от присъствието им.

  С представители на знаците Рак, Риби и Скорпион връзката ви ще е равностойна и обновяваща ви. Заедно може да преживеете силни емоции, но съществува опасност от прекалено драматична и изпепеляваща страст.

  С други представители на зодиака не се очакват чак – толкова чувствени преживявания.

  Критични периоди за вас през година са: 5 – 8 януари, 1 – 4 февруари, 1 – 3 и 28 – 30 март, 24 – 27 април, 22 – 24 май, 18 – 20 юни, 15 – 18 юли, 12 – 14 август, 8 – 10 септември, 3 – 8 октомври, 1 – 4 и 29 – 30 ноември, 26 – 28 декември, когато следва да сте с повишено внимание, когато шофирате, към здравето си и в отношенията ви с околните.

  През годината страдащите от разширени вени да се пазят повече, като заложат на движението – разходки, спорт, плуване, бягане. По отношение на нервите също ще имате провокативни моменти, на които може да се противопоставите с положителна мисъл и действие. Поддържайте се жизнени и енергични, за да черпите от неограничените блага на съдбата.