Риби – годишен

2021

2021 година ще бъде успешна за вас, ако заложите на своето упорство, работа и коректност в отношенията си с обкръжението ви. През по-голямата част от периода ще бъдете под въздействие на емоциите, което често ще ви създава проблеми, особено през първата половина на годината, но най-вече през април и октомври. Независимо от това шансът ви да успявате е реален, основавайки се на постигнатия до тук житейски и професионален опит. Сред основните ви уроци и мисия е да се научите да избирате приоритетите си, да ги степенувате и да правите избор в подходящия момент, като надмогнете егото си. Дарени сте с чар и обаяние, с голям потенциал за реализация, но от вас зависи как ще го използвате – дали в непрекъснати радости за тялото, сред суета и външен блясък, или ще съумеете да надмогнете преходността на славата и да откриете зад завесата на светското ежедневие тайната врата към истинските ценности на духа. Каквото и да решите, това ще бъде вашият избор сега. Всяка причина ще поражда следствие, което трябва да осмислите и да планирате новата си цел. Успехите ви през 2021 година ще зависят преди всичко от вас и вашите действия. По-малко се доверявайте на доброжелателите си, пък били те и сред висшите кръгове на обществото. Разчитайте най-вече на разума, на усета ви за нещата и интуицията ви, които никога не са ви подвеждали. Проверката е висша форма на доверие, тази изпитана максима ще ви помогне да се предпазите от нелоялни партньори, колеги и подчинени. И запомнете, не бива да споделяте намеренията и плановете си, преди те да са станали вече факт. Занимаващите се с научна работа да бъдат по-внимателни и да пазят разработките си от конкуренти, за да не се похвали друг с техните постижения. През годината ще бъдете натоварени с работа, заради което отсъствието ви от дома няма да се приема добре от близките ви и са възможни конфликти. Необвързаните имат шанс да срещнат подходящия партньор и да се задомят. Проявената ви отговорност, активност и в същото време умереност ще ви носят успехи в деловите и професионални начинания през януари, февруари, март, юли, август и октомври. Април и декември ще бъдат трудни и ще ви костват много нерви, но за разочарование на враговете ви ще се справите с лекота, както вече се е случвало и преди, за това не унивайте, ако Съдбата ви изненада непредвидено. Бъдете много въздържани откъм емоции, монолози и критика през септември, когато ще бъдете с повишена чувствителност и напрежението ще бъде постоянен ваш спътник. Ще бъдете по-спокойни, ако заминете на почивка или се занимавате с по-приятни неща. Извървеният през 2021 година не лек път ще ви направи по-силни, знаещи и можещи, избегнали проблемите и съхранили доброто в себе си.

  Не успеете ли да избегнете проблемите и да осъзнаете какво трябва да промените в себе си, в професионален план 2021 година ще ви донесе множество изненади. Не позволявайте на емоциите да замъглят разума и да попречат на правилната ви оценка за нещата. Осъзнаете ли го и успеете ли, ще имате много професионални реализации и удовлетворяващи ви развития. По никакъв повод и в никакъв случай не се оставяйте на случайността, във всеки един момент бъдете организирани и отговорни към себе си, работата си, семейството и обществото. Независимо от цената сте длъжни да съхраните постигнатото и да продължите устрема си напред, за да оставате удовлетворени във всеки един момент. Не си и помисляйте през дните, когато Меркурий е ретрограден да стартирате новите си начинания, да договаряте и инвестирате, защото трудът ви ще бъде обречен на провал. През цялата година бъдете търпеливи и прецизни в отношенията и делата си, но най-вече през януари, февруари, октомври и ноември не бива да прибързвате в нищо. Припряността ви вреди на всичко, не го забравяйте. Изброените месеци са подходящи за изглаждане на отношения и стартиране на нови начинания, издигане в управлението и редица още професионални и лични успехи. Месеците април, септември и декември не са подходящи за начинания, през това време заложете на рутината и стабилизирайте постигнатото. Търпението е задължително, колкото и непосилно да ви изглежда това. С възможност за създаване на перспективни делови отношения с чуждестранни партньори са месеците март и май. През август си наложете ограничения, най-вече в харченето, за да не си създадете сами проблеми. Възможности за професионален просперитет ви носят месеците януари, юли, август и ноември, което значи и повече удобства за бита.

  Един от житейските уроци е свързан с външната красота на тялото, което не винаги носи щастие, любов, хармония и издигане. Душата и тялото, заедно с духа трябва да сменят приоритетите и да насочат енергията в правилната посока, навътре, а не навън към другите. Така ще се реализира потенциалът от таланти и заложби. През 2021 година ще намерите душевно спокойствие, когато успеете да съчетаете професионалната си изява с щастието от семейния живот и отглеждането на децата. Прекалените амбиции без покритие разяждат душата и ако тя не се примири и не осъзнае силата на прошката и любовта като универсално лекарство, здравето ви ще се влоши, особено през април, септември и декември. Най-честите заболявания са реакция на неправилен избор на цели и партньори, от неумението да общувате искрено, от страховете ви да казвате ясно своето мнение или да отказвате тогава, когато сърцето ви не е съгласно с това, което диктува разума. Преди да направите своя избор простете на себе си и на другите, обичайте себе си и знайте, че това е верния път към вашата истинска цел. През 2021 година критични дни за вас са: 8-10 януари, 4 – 6 февруари, 3 -6 и 31 март, 1 и 27 – 29 април, 24 – 26 май, 21 – 23 юни, 18 – 20 юли, 15 – 17 август, 11 – 13 септември, 8 – 10 октомври, 4 – 6 ноември, 2 – 4 и 29 – 31 декември, когато трябва да сте особено внимателни и предпазливи във всичко.

  Притесненията ви през 2021 година ще са породени най-често от проблеми в семейството, с децата и близките ви. Април, септември и декември ще бъдат трудни за вас, а честите отсъствия от дома, поради заетост или като резултат на избора ви ще се превърнат в причина за конфликти и дори разводи, заради недоволството на брачния ви партньор. Преди да се решите на такава стъпка обмислете още веднъж решението си, защото едва ли ще ви донесе очакваното благополучие. Изневерите също не са верния път към щастието, и ако все още не сте го осъзнали е време да го прозрете. Причинявайки някому страдание, заради вашите моментни и съмнителни удоволствия, си навличате не само гнева му, но и прехвърляте негативите върху семейството и децата си. Ако сте необвързани и търсите своята половинка имате реален шанс да я срещнете през януари, март и октомври, а подходящите месеци за сключване на брак са януари, март, юни и октомври. Децата и родителите ви ще се нуждаят най-много от грижите и вниманието ви през 2021 година, не ги пренебрегвайте заради професионалната си заетост, защото горчиво ще съжалявате след време, установявайки липсата им на обич към вас. Преодолявайте неуспехите си и изберете любовта и прошката, с които да вървите напред.