Скорпион – годишен

2021

Ако започвате 2021 година със съзнанието, че тя ще бъде различна, то прогнозите ви са напълно реалистични. Различна ще бъде по отношение на опита и възможностите ви, както и по отношение на нарасналото ви умение да се владеете, което само по себе си е вече победа. Правдиво ще осъзнаете икономическите тенденции у нас и в света, което в голяма степен ще направлява целите и действията ви. Звездите ще ви дадат шанс да печелите от идеите си, стига да сте инициативни и да не се затваряте в себе си. Нещо повече, през годината ще постигате успехи и привличате вниманието върху себе си, без това да ви струва неимоверни усилия, но само ако го искате. Всичко ще бъде по силите ви, и ще е престъпление спрямо вас самите, ако допускате изпадането ви в нервни кризи и крайности на духа.

  Естествено, без катаклизми, ще усетите необходимост да се нагаждате към промените и ритъма на света през 2021 година, което на практика означава да учите много, и не само в академичен, но и в житейски план, задълбочавайки търсенията си и в духовната сфера. Това ще ви направи по-устойчиви на бурите и помогне да се приспособите към изискванията на новото време. Разумни и практични сте, за това обратното е немислимо за вас.

  За много от вас 2021 година ще бъде година на възходи и спадове. Ще имате хубави мигове през първото тримесечие и не толкова през второто. Всичко е преодолимо, ако намерите баланса в натоварването и емоциите си, като контролирате действията си и не стигате до крайности в нищо. През януари работете за финансовата си стабилизация, стартирайте нови проекти и не отказвайте професионални ангажименти. През февруари отложете новите начинания, като се съсредоточите върху текущите и изостанали задачи, и обърнете повече внимание на здравето и на близките си. Изострената ви чувствителност ще се отрази на отношенията ви с партньора и това може да повлияе негативно на връзката ви. Има какво да направите, ако желаете да я запазите, като по-добре контролирате ревността и собственическото ви чувство за принадлежност. Запомнете, никой не ви принадлежи, както и вие не принадлежите на никого, и ако сте убедени в обратното, то със сигурност вървите към гибел. През март бъдете по-концентрирани върху целите си и не се разпилявайте в много посоки, за да си спестите провали. През април и май ще дадете простор на новите си концепции и виждания за бизнеса си, и в тази връзка ще обсъждате идеите си с по-широк кръг от хора. Практично ще търсите нови познанства и ще създавате полезни контакти, но не разкривайте до край намеренията си, за да не ви изпреварят в реализацията им. Ето един от случаите, в които мнителността може да ви бъде от полза. Юли отново е труден месец, което за някои от вас може да се прояви в тотална промяна на планове и посока. Силни сте, имате цели и ще ги следвате, а убедеността ви, че сте прави ви помага да вървите напред, независимо от препятствията, които се налага да преодолявате. Често ще се налага да помагате и на другите, заради което умората ви ще е постоянен ваш спътник. Давайте си сметка за цената, която плащате; колкото и пари да печелите, здравето е безценно. В края на лятото устремът ви повече няма да среща препятствия и целенасочено ще вървите към своя професионален връх. През зимните месеци си налагайте по-умерено темпо, за да не изтощите до край организма си и това да ви откъсне за дълго от работното място. И още, не бъдете прекалено критични към колегите си при реализация на общите ви задачи, особено през ноември и декември. Би следвало вече да сте наясно, че истината има различни проявления, чиито нюанси правят живота ни по-колоритен. Около вас винаги ще има хора, които ще играят важна роля в живота ви, независимо от отношението ви към тях. Едни ще ви помогнат да използвате времето си по-ефективно, а други ще подсилят усещането ви за сигурност, за това им дайте шанс и не бъдете толкова категорични в оценките си.

  По отношение на работната ви заетост през 2021 година е сигурно, че такава ще има , но е препоръчително е през първите три месеца на годината да не рискувате в нищо, независимо от стабилността на позицията и финансите ви. Задълбочено обмисляйте начинанията си, защото грешната ви преценка може да се отрази фатално на бизнеса и парите ви, особено през периода 12 март – 3 април, в резултат на което да претърпите финансови загуби, а са възможни и уволнения. Не бързайте да давате отговор, ако ви правят предложение, проучвайте възможностите и си оставете вратичка за евентуален изход, ако нещата не се развиват според предвижданията ви. Няма да ви липсва желание за промяна, особено през април и май, което означава смяна на едно работно място с друго. До 3 април не предприемайте промени, за да не последват разочарования. Смяна на местожителството също не е препоръчителна, няма да ви донесе очакваните подобрения.  Каквито и да са развитията в професионалната ви кариера, няма съмнение, ще съумеете да запазите духа и мотивацията си, както и да защитите интересите си. Макар и с трудности, но ще намирате правилния път, както и до сега, и това ще ви дава сили да продължавате. Със самодисциплина и концентрация нещата при вас са постижими, и добре го знаете.

  Подходящо време за сключване на договори за работа е през март, май и септември. Първата половина на юли е подходящ за пътувания, може задгранични и по бизнес –дела. През януари и октомври не влагайте пари в инвестиции и не давайте на заем, има вероятност да ги загубите. През ноември бъдете не само делови, но и дипломатични, за да избегнете фатално обвързване, а и да запазите позициите си, както и да ги разширите в желаната от вас сфера. Съчетавайте предпазливост и находчивост, бъдете пестеливи на думи, обещания и средства. Успеете ли през този период, считайте, че сте осигурили поле за изява на възможностите си до края на годината, че и за следващата.

  Изводите са ясни, бъдете смели и опитвайте, за да печелите повече, но в същото време се научете да се задоволявате с това, което имате и не се надценявайте, преследвайки неосъществими цели. Ако добре осъзнаете казаното, ще бъдете по-щадящи към себе си и здравето си, защото през годината в стремежа ви да увеличавате доходите си, често ще изпадате в нервно и физическо изтощение. Нужно е да намерите баланса между работа и почивка, между желания и възможности. Не прекалявайте в нищо, и най-малко с емоциите си, като си дадете сметка, че с невъзможността си да ги контролирате вредите не само на себе си, но и на обкръжението си, и най-вече на близките си. Душевните травми се лекуват най-дълго и трудно, а ако се проявят у децата ви, повярвайте, животът ви никак няма да е добър. Февруари, юни и юли са критични в това отношение, бъдете внимателни и не злоупотребявайте с алкохола. През студените дни са възможни простуди и вирусни инфекции, а алергиите по-често ще ви напомнят за себе си, наред със ставни и други възпаления. Съзнателно потискайте проявите си на нетърпение и загуба на самоконтрол, и не допускайте напрежението ви да ескалира. Избягвайте далечните пътувания. Повишената ви чувствителност често ще ви прави трудни за съжителство, за това си наложете да гледате на живота по-ведро. Спортувайте и търсете компанията на приятните за вас хора, сред които можете да се отпуснете и забавлявате

  Намирайки баланс между личния си и професионален живот, ще живеете и работите в хармония със себе си и своите близки. Ако дадете предимство на едното, за сметка на другото, няма да бъдете щастливи! Загърбвайки семейството и близките си, ще ви бъде трудно и не бихте постигнали нищо съществено в живота си. Несемейните ще се вълнуват от материалната страна на връзката си, за това и възможността да сключат изгоден брак ще ги привлича неудържимо. За съжаление не е това начина да постигнете щастието си, но ако такъв е избора ви, поне не го правете през февруари или юли. Удачно време за създаване на семейство по любов е през март, май, август и ноември. Както и до сега родители и деца ще разчитат на подкрепата ви, и не само финансова, за това по-често изразявайте вниманието и обичта си към тях. Придавайте значение на дребните неща, радвайте се на милите жестове, спазвайте традициите и не престъпвайте приетите норми, за да живеете в хармония със себе си и света около вас през цялата 2021 година.