Везни – годишен

2021

2021 година ще бъде измежду най-успешните и запомнящи се години в живота на Везните. Съдбата ще ви дари с много късмет, възможности и средства, стига да извлечете най-доброто от това, което ще ви се предложи. Няма да липсват приятни изненади, но в повечето случаи успехите ви ще бъдат резултат на натрупания ви творчески и интелектуален опит, както и на усилията ви да сте сред първите.

  Финансовите ви дела ще са измежду най-забележимите и материално облагодетелстващи ви през годината. Еднакво добре ще ви се отдават търговски и сделки с ценни книжа, покупко-продажба на имоти, ще извличате полза от участия в търгове, покупка на акции и придобивка на различен вид собственост. Дано всичко това ви донесе очакваното спокойствие и жизненост. Истината е, че за да успявате ще трябва да разчитате преди всичко на собствените си сили и усет за нещата, както впрочем сте го правили и до сега.

  За много от вас годината се свързва и с духовно проглеждане, извисяване и усъвършенстване на сетивата. Това ще ви отвори очите за нови истини и помогне по нов начин да определите мястото си на тази земя. Новите енергии ще благоприятстват позитивно мислещите и хората, които с полезността си правят живота на другите по-добър и справедлив.

  През периода от 20 август до началото на ноември е възможно да настъпи объркване и дестабилизация, която ще се изрази с повишен стрес, силно безпокойство, неочаквани развития в деловата ви работа, наличие на паника и други, непредвидими реакции. Но не изпадайте в крайности на духа, всичко е преодолимо и във възможностите ви да бъде овладяно. Вземайте спокойно решенията си и избягвайте припряността.

  Потребностите ви да общувате и одобрението на другите не винаги ще ви носят очакваните вълнения. Независимо от всичко, с рационален подход, уравновесено мислене и поведение, ще работите с хора и ще обогатявате социалната си среда, потискайки нежелани емоции като страх, гняв и враждебност. Но е възможно потисканата ви резервираност и вежливост по неведоми причини да извадят на показ нелицеприятното, което сте прикривали старателно. Макар у другите да създавате впечатление на самоувереност, в действителност често ще се измъчвате от прекомерни съмнения в себе си. Тук могат да са ви полезни собствените, добре обосновани преценки и интуиция. Ролята на партньора ви ще е неоценима, ако се отнесе към вас грижовно, любящо и стимулиращо ви да се съсредоточите върху това, което ви предстои.

  Действително грижите и проблемите ви няма да са никак малко, но не си позволявайте да пренебрегвате любовта в живота си, за да не я загубите. Ако не овладеете навреме положението са възможни раздели, предизвестени с конфликти и душевни страдания.

  Парите ще играят важна роля в живота ви и често ще решавате проблемите си чрез тях. Наличието им /на парите/ ще произтича и от дългите ви отсъствия от дома, или казано по друг начин, ще имате чести пътувания. В тази връзка не правете дългосрочни планове, без да вземате предвид семейната и работна обстановка. По-често ще ви се налага да се съобразявате с хората около вас: родители, деца, колеги, началници, от което могат да произтекат затруднения, предвид на това, че сте свикнали вие да командвате парада. Очертават се силни вълнения и безпокойство, свързани с началото или края на една връзка. Това може да ви причини повече нервно напрежение, но всяко зло за добро. Ще се освободите от неприятен дразнител и това ще сложи начало на по-добър период за вас.

  Края на март и началото на април е подходящо време за започване на нова работа, а също и повишение. Ще намерите спонсор, ще получите изгодна оферта или друго обезпечение, което ще ви удовлетвори. Активността ви ще благоприятства освен вас и семейството ви, за това се стремете към повече социални, делови и лични контакти.

  Тенденциите са благоприятни, възползвайте се и работете за просперитета си. Бъдете добри и полезни на всички, с които общувате. Така ще получите повече обич в живота и това ще ви прави щастливи.

  През месеците април и юни ще се наложи да изразите по-твърда воля и позиции, да отстоявате правата, свободите и интересите си. Няма да позволите на никого да ви използва за користните си цели, най-малко в бизнеса, кариерата и в живота въобще.

  Имайте предвид, че нещата ще се развиват ускорено и това, което до вчера е било едно, днес вече ще бъде друго. Не се възгордявайте от успехите си, защото са възможни и провали, както и обратното. Не залагайте всичко на материалното в живота, има по-ценни неща и от тяхната загуба боли най-много.

  В средата на годината до юли е най-вероятно да срещнете духовната си половинка, която съдбата ви е отредила. Тогава и любовта ще е най-благосклонна към вас, възползвайте се.

  Обосновката ви, особено, ако е свързана с мнението ви по важни въпроси е от решаващо значение не само за вас. Бъдете обективни, за да не накарате някого незаслужено да страда, а и за да не загубите благодетеля си.

  През август – септември ще се завихрят такива енергии, че да мерите и да действате точно е просто задължително. Пазете се от задълбочаване на личните си или бизнес – отношения с Телци и Скорпион, може да загубите с болка.

  Стартирайте големите си проекти през октомври, съдбата ще е благосклонна към работата и бизнеса ви. Съдружията, направени тогава ще продължат с години. Месецът е подходящ и за осъществяване на планирани промени, които ще сложат край на съмненията ви.

  С най-малко натоварване и бързи реализации ще бъдат за вас месеците ноември и декември, подкрепяни и от голямата си любов. Всяко начинание ще ви носи стабилност, а от средата на декември ви очакват най-големите подаръци от съдбата.

  В любовта ще ви носят хубави емоции и приятни изживявания партньорствата с представители на Овен, Лъв или Стрелец.

  Ще ви се отдава бързо да прелъстите представители на Козирог, Скорпион и Близнаци, но ако искате връзката ви да се утвърди, ще мине много време. За това пък ще можете да владеете до степен, каквато пожелаете представителите на Телец, Рак или Водолей. Това обаче няма да ви носии емоциите, които очаквате и е съмнително дали изобщо ще се чувствате добре с тях.

  Критичните периоди за вас през годината ще бъдат: 21 – 23 януари, 18 – 20 февруари, 17 – 19 март, 14 – 16 април, 11 – 13 май, 7 – 9 юни, 5 – 7 юли, 1- 3 и 28 – 30 август, 25 – 27 септември, 22 – 24 октомври, 18 – 21 ноември, 16 – 18 декември, когато трябва да сте по-внимателни, предвидливи и щадящи към здравето и живота си.

  Началото на годината здравните неразположения ще се изразяват най-често с вирусни инфекции на горните дихателни пътища. Възможни са също оплаквания при страдащите от разширени вени. Пролетта и лятото е възможно да се обострят жлъчка, язва, гастрит, колит. През лятото ще зачестят пристъпите от главоболие, мигрена, сърдечно – съдови спазми. От полза ще ви бъде спазването на активен двигателен режим, контролиран прием на алкохол, цигари и кафета. Чрез спортни занимания, разходки сред природата и културни развлечения ще се избавите от депресивните състояния и застоялия живот