Лъв – годишен

2021

Няколко са важните акценти, на които трябва да обърнете внимание през 2021 година, за да подобрите живота си. На първо място да си научите уроците, което може да постигнете, ако анализирате случващото се, но не от своята гледна точка, а се опитате да погледнете на нещата отгоре, от позиция на цялото. Затваряйки се в собствените си мисли и проблеми, не бихте прозрели нещата в по-глобален аспект, и в частност за себе си. Ако може да се опише с една дума, това е търпение, търпение и отново търпение. Ако сте търпеливи и внимателно обмисляте действията си е сигурно, че ще се предпазите от грешки и провали. Контролирайте емоциите си, често заради тях оставате неразбрани, а в последствие и потиснати. Работете върху несъвършенствата си, като на първо място се отърсите от гордостта си, за да не съжалявате един ден за пропуснатите и разпилени възможности, които би могла да ви предложи 2021 година. Ако разбирате важността на препоръките ми, но ви липсват сили да се преборите с тях, поне покажете желание за промяна и Съдбата ще ви подаде ръка. Вярвам, че разумът и амбицията ви ще надделеят, и постигайки напредък в духовен план, неминуемо ще ускорите процесите на професионална и финансова стабилизация, чиято тенденция ще стане забележима още през първите месеци на годината. С присъщото си хладнокръвие планирайте целите си, които включват разширяване на бизнес – контакти и партньорства, заради които не бива да пренебрегвате утвърдените вече такива, а още по-малко близките си.

  Няма съмнение, че през 2021 година ви предстои огромно развитие, стига да намерите сили и се справите веднъж завинаги с проблемите си от миналото. Направите ли го, ще отворите място за много и добра енергия, благодарение на която целеустремено ще подреждате приоритетите си за бъдещето ви. Изберете сред тях онези, които считате за най-бързо и лесно осъществими, които са най-близо до сърцето ви и не изискват големи финансови ресурси, но могат да ви донесат такива.

  Друг важен акцент за вас през 2021 година е разнообразието – във всичките му форми, ангажименти, емоции, чувства, и преживявания. Любознателният ви глад ще бъде задоволен, ще се отличавате с бърза мисъл и находчивост във всяко действие, интелектуалният ви потенциал е безспорен, с което респектирате и по свой начин успявате да се налагате. Годината ви ще е наситена с върхове и спадове, с вдъхновение, радости и пропуснати мигове, които ще будят у вас съжаление. Възможностите ще ви амбицират и едновременно с това ще изпитвате носталгия по миналото. Обърнете повече внимание на перспективата да разширите познанията си, и не само за света, но и за собствената си същност. Желанието ви да пътувате също ще бъде задоволено, от вас зависи да го направите резултатно и носещо ви жадуваните емоции. Но бъдете внимателни, ако не сте предпазливи новите ви контакти и романтични познанства могат да объркат семейството и живота ви. Това може да се прояви още през януари, когато такива и други емоции ще оказват съществено влияние върху вашия социален, професионален и личен живот. Ще са ви нужни повече усилия, за да съхраните градените с години отношения, за това не пренебрегвайте проблемите, които могат да породят конфликти и не се впускайте в нови начинания. Не бъдете излишно обстоятелствени, с делови подход ще постигате повече. През февруари ще имате успех в новите начинания, ако добре сте разчели ресурсите си и пестеливо ги изразходвате. Март е подходящ да съживите позабравените си контакти и връзки и да отстраните пропуските си, като през втората половина до началото на април не предприемате никакви делови, бизнес и финансови начинания. Не отхвърляйте ничия протегната ви ръка, поради криворазбрана гордост или нежелание да делите с друг успехите си. Започнете, че за да ги имате през 2021 година, ще ви се налага по-често да работите в екип. Новите запознанства през април ще събуждат у вас творчески и романтични импулси, ще повишават активността ви и работата ви ще спори. Полезно е да намирате баланса във всичко, за да не се стига до претоварване и изтощаване на силите ви, защото през май то може да доведе и до по-нежелани последствия. Ако търсите признание, ще го получите, но въпроса е на каква цена. Летните месеци ще бъдат успешни за вас, стига да не сте припряни в работата и в отношенията с близките си, като отново вземете под внимание периода 15 юли – 7 август .

 В личен план са възможни недоразумения и обрати в отношенията ви с околните, които ще се задълбочат през октомври, ако не съумеете навреме да спрете с упреците си, които най-често са неоснователни, а също и заради възможни изневери от ваша страна. През ноември отново не предприемайте нищо в делови и бизнес начинанията си, не подписвайте важни документи и не договаряйте условия, а ги отложете за декември, когато енергетиката ще благоприятства реализацията им. През годината много от вас ще бъдат привлечени от властта и съзнателно ще се стремят към издигане в йерархията й, но най-впечатляващи изяви и проявления в тази сфера ще имате през ноември. Това ще ви осигури по-високо обществено – политическо положение и разбира се, ще повиши финансите ви. С напредване на времето вярата в собствените ви сили и възможности ще расте, и все по-рядко ще имате нужда от подкрепа, или поне при онези от вас, които заемат високи постове. Не позволявайте това да ви отдалечи от хората, и най-малко от онези, които безкористно са ви помагали през годината, за да не изпаднете в самоизолация, въпреки бонусите, от които се ползвате. Или казано с други думи, научете се да контролирате творчески живота си, сърцато и живейте без да изпадате в крайности на духа, за да посрещнете щастливи новата 2022 г.

  В работен план заетостта ви ще е през цялата 2021 година, като на моменти ще изпитвате напрежение от прекалената ви обвързаност с професионални проекти, ангажименти и контакти. Добре обмисляйте делата си и не рискувайте в нищо, за да живеете по-спокойно. Още през първите месеци на годината се погрижете за стабилизиране на финансите си, като се съсредоточите върху текущите си задачи и не предприемате нови начинания, особено през януари. Интересни оферти и партньорства през периода февруари – април ще ви погълнат със срокове и работа, на моменти ще бъдете и свръх натоварени, но ще се справите. Постигнатото ще ви позволи да мислите и за нови инвестиции, но през периодите, когато Меркурий е ретрограден, не предприемайте нищо, свързано с финанси, за да не се провалите. След май ви очакват промени, и ще бъде добре да запазите трезвия си поглед върху бизнеса и икономиката, не само у нас, но и в световен мащаб, за да сте адекватни на новите развития. За реализация на идеите си търсете подходящите хора, с необходимия интелектуален, творчески, финансов и физически ресурс. Постарайте се всичко, започнато през есента да го приключите до ноември, като контролирате темпото, емоциите и финансите си, особено през втората половина на месеца. Но, ако не сте успели, го направете през декември, за да посрещнете новата 2022 г. спокойни и със самочувствието на хора, които знаят какво искат и могат да го постигнат.

  По отношение на парите ви бъдете предпазливи и не се поддавайте на користни внушения и импулсивни капиталовложения, за да не загубите. Ако следвате чужд пример, то по-добре се откажете и го приемете като непригоден за вас. Добър период за печелене и повишаване на доходите ви е след първата седмица на август до средата на ноември. За борсовите играчи подходящите месеци са септември и октомври, но в никакъв случай не рискувайте.

  Нещото, което може да ви провали не само в бизнеса, а въобще в живота, това е неспособността ви да признавате собствените си грешки.

  Здравословни проблеми са възможни през януари, май и октомври, когато напрежението ви ще е в повече, а и заради нездравословния ви начин на хранене. Това изисква да следвате установените норми и не прекалявате с натоварването. Почивайте си по-често и не бъдете припрени на работа; не си давате сметка за пагубното въздействие върху психиката ви тази ваша суета да свършите всичко и по възможност на мига. Ако очаквате признание за усилията си, напразно. Всичко ще бъде единствено и само за ваша сметка, за това си наложете умерено темпо и положително мислене, за да живеете спокойно и дълго. По отношение на хранителния ви режим нещата не са по-различни, избягвайте тлъсто месо, алкохол и тестени изделия, или поне се стремете към разделно хранене, като включите в менюто си повече зеленчуци.

  Обърнете внимание на физиката си, движете се повече, като правите дълги разходки и излети сред природата. Спортувайте и по-често ходете на кино, театър, на концерти и изложби, четете и се самообразовайте. Това е начин да се справите по-лесно с депресията и стреса, които в последно време се превърнаха в постоянни спътници на модерния човек.

  В личен и семеен план ще бъдете доволни от живота си, разбира се, ако отделяте повече време на семейството и близките си, но заради натовареността ви често ще бъдете затруднени, въпреки желанието ви. Проблеми в брака са възможни през януари, не показвайте ревността си и осигурете повече  лична свобода на партньора си. Възможни са и раздели. През следващите месеци до април ще имате по-спокойни взаимоотношения и ще се радвате на подкрепата на близките си. Необвързаните ще срещнат подходящия човек, с когото имат шанс да изградят стабилна връзка и семейство. Есента крие рискове и изкушения, и ако им се поддадете, може да се окажете въвлечени в романтични романи и брачни изневери, но без щастлив за вас край. Бъдете предпазливи, особено, ако държите на партньора и семейството си. Грижите за родителите ще продължат и през тази година, друго не би и могло да се очаква, предвид доброто ви и състрадателно сърце, и силно изразен синовен дълг. В отношенията ви с децата не се очакват сериозни проблеми, вие най-добре знаете как да ги приласкаете и насърчите, така, че да покажат повече от себе си и да оправдаят оптимистичните ви очаквания. И така ще бъде през цялата 2021 година което ще ви помогне да я изживеете пълноценно, в преобладаващо добро здраве и настроение.